Vores fikse Citroen  Cactus med automatgear - letkørt personbil.

Den kan benyttes til Generhvervelse eller kørekort til personbil med automatgear og højre/venstrespeeder samt køretest om indretning af bil.

Kørekort til bil​ med automatgear

Lovkrav:

Pr. 01.01.2017 blev der i den danske Færdselslov givet tilladelse til, at man som førstegangs erhverver kan tage kørekort til personbil med automatisk gear (transmission). Efterfølgende må man så kun køre bil med automatgear. Har man et almindeligt kørekort, må man fortsat køre biler med såvel mauelt- som automatgear.

Såfremt du efter at have bestået køreprøven med automatgear ønsker at køre med manuelt gear, skal du bestå en ny, praktisk køreprøve i en godkendt skolevogn med manuelt gear.

​Det er politiet, som giver tilladelse til, at du kan erhverve kørekort til biler med automatgear, og dit kørekort påføres en særlig kode '78'.

Undervisningen til bil med automatgear er nøjagtig den samme - borset fra kørsel i skolevognen - og du følger et helt normalt hold og forløb. På manøvrebane og køreteknisk anlæg kan du muligvis komme til at køre i en bil med manuelt gear. Det eneste krav er, at den praktiske køreprøve aflægges i en bil med automatgear.

 

 

  • Jysk Trafikskole A/S
  • Lollandsgade 14
  • 9000 Aalborg
  • Mobil. 20 93 93 05
  • CVR 34587329